Activiteiten

Centraal binnen de Jessehof staat de inloop op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag,  zaterdag en zondag. De andere activiteiten komen voort uit de wensen van de gasten van de inloop.

Inloop

Op dinsdag, donderdag en zaterdag staan de deuren van de Jessehof open  van  10.00 tot 13.00 uur. Mensen zijn welkom voor koffie en/of een gesprek. Op maandag- en vrijdagmiddag is de Jessehof open van 14.00-17.30 uur. Op zondag van 14 – 16 uur. Behalve koffie drinken en praten, kunnen de gasten de kranten of tijdschriften lezen, hun mail bekijken op een computer en evt. een spelletje doen. Kinderen zijn welkom met een ouder en kunnen spelen in de kinderhoek. Tijdens de inloopochtenden en –middag is het ook mogelijk een gesprek te hebben met één van de Delftse pastores.

 Tafelgenoten

De 1e vrijdag van de maand wordt door vrijwilligers een warme maaltijd (3-gangen) bereid. Deze maaltijd is voor bezoekers van de Jessehof en is vanaf 18.00 tot rond 20.00 uur. Kosten 2,00 per maaltijd. Op een van de Kerst-of Paasdagen wordt een feestelijk diner of lunch klaar gemaakt. Bezoekers schrijven zich van tevoren bij de koffiebar van de Jessehof .

Biljart

Het grote biljart in de zaal trekt vele spelers, jong en oud, man en vrouw. Een groepje beginners krijgt af en toe les van een van de vrijwilligers.

Computer

In de zaal staan drie computers die door de gasten wordt gebruikt om een woning of werk te zoeken, te mailen of andere persoonlijke zaken te regelen. Gasten die niet goed thuis zijn op de computer, wordt door de vrijwilligers de weg gewezen.

Exposities

Om de twee maanden mag een gast of vrijwilliger een expositie verzorgen aan de muren van de Jessehof:  schilderijen, tekening, foto’s etc. De expositie wordt feestelijk geopend.