Wat is de Jessehof?

Iedereen is welkom! Dat kan niet genoeg benadrukt worden. 

Centraal binnen de Jessehof staat de inloop op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: iedereen kan binnen komen. Er zijn altijd vrijwilligers aanwezig vanuit de Jessehof. De andere activiteiten komen voort uit de wensen van de gasten van de inloop. Daarnaast bestaat er sinds eind 2018 ook straatpastoraat binnen de Jessehof.

1. Inloop

Zes keer per week is de Jessehof open voor alle bezoekers. Op woensdagen is er geen inloop.

Mensen zijn welkom voor koffie en/of een gesprek. Behalve koffie drinken en praten, kunnen de gasten de kranten of tijdschriften lezen, hun mail bekijken op een computer en  een spelletje doen. Kinderen zijn welkom met een ouder en kunnen spelen in de kinderhoek. Tijdens de inloopochtenden en –middag is het ook mogelijk een gesprek te hebben met één van de Delftse pastores.

2. Biljart

Het grote biljart in de zaal trekt vele spelers, jong en oud, man en vrouw. Een groepje beginners krijgt af en toe les van een van de vrijwilligers.

3. Computer

In de zaal staan drie computers die door de gasten wordt gebruikt om een woning of werk te zoeken, te mailen of andere persoonlijke zaken te regelen. Gasten die niet goed thuis zijn op de computer, wordt door de vrijwilligers de weg gewezen.

4. Exposities

Om de twee maanden mag een gast of vrijwilliger een expositie verzorgen aan de muren van de Jessehof: schilderijen, tekening, foto’s en dergelijke. De expositie wordt feestelijk geopend; persberichten gaan naar de lokale media.

 

Overzicht van andere activiteiten in de Jessehof.

1.Jessevieringen.

Voorafgaand aan de maandelijkse vieringen, bereidt een kleine groep bezoekers samen met de voorganger van die maand de viering voor. De vieringen zijn opgebouwd rond een thema dat de bezoekers aanspreekt, zoals loslaten, vergeven, rust vinden, kiezen voor het leven. Elke maand gaat een voorganger van een van de Delftse kerken voor in deze korte viering (30 minuten. De bezoekers lezen gedichten of evangelie voor. Centrale punt van de vieringen is de voorbede waarbij elke bezoeker een kaarsje aansteekt en hardop bidt voor iets wat hem/haar na aan het hart ligt. Na de viering wordt er samen geluncht.

2.Bijbelen.

Bijbelen is een manier van Bijbel-lezen om samen een tekst te ontdekken. Het nodigt uit om de Bijbel te lezen in relatie tot de eigen ervaringen. Het vraagt van de deelnemers om naar elkaar te luisteren en met elkaar te zoeken naar de betekenis voor het leven van nu, voor onszelf en de wereld om ons heen.

3.Tafelgenoten.

De eerste vrijdag van de maand wordt door vrijwilligers een gezonde, warme maaltijd van 3 gangen klaargemaakt. Er wordt echt gedineerd en dit wordt vaak als feestelijk ervaren. De maaltijd is vanaf 18.00 – 20.00 uur. De kosten bedragen enkele euro’s. Datum en kosten worden bekend gemaakt enkele weken van tevoren, via deze site, en de aanplakbiljetten in de Jessehof.

4. Kerst- en Paasviering.

De christelijke feestdagen zijn soms de moeilijkste dagen. Daarom willen wij als Jessehof juist tijdens deze dagen open zijn en mensen de gelegenheid bieden om warmte en gastvrijheid te ervaren. Het vieren van deze feestdagen maakt dat we ons echt een gemeenschap voelen.

5. Incidentele activiteiten.

Af en toe zijn er nog andere activiteiten, zoals een filmavond, een high-tea, een uitstapje, deelname aan de Lichtjesavond. Hou deze website in de gaten.

6. Straatpastoraat

Het straatpastoraat Delft is een onderdeel van het Interkerkelijk Diaconaal Centrum De Jessehof. De doelstelling van het straatpastoraat is om present te zijn in Delft. We willen aandacht hebben voor alle mensen en de vragen of moeilijke omstandigheden waarmee zij te maken hebben. De straatpastor zoekt de mensen op in de stad, de opvang, de instelling om hen te laten weten dat ze er toe doen. Meer over het straatpastoraat leest u hier.

7. Andere inloopplekken in Delft

Klik op inloopplekkendelft voor een overzicht van de andere inlooplekken in Delft.