Wil van Ravesteijn expositeert in de Jessehof

De situatie in de Jessehof is bijna weer normaal. We houden nog wel afstand! En wat erg leuk is: er is weer een nieuw expositie van Wil van Ravesteijn.

Wil volgt schilderlessen bij Jan Wisse van de VAK. Zij heeft in de coronatijd niet stil gezeten en weer veel mooie schilderijen gemaakt. De zaal is van de Jessehof is er gewoon vrolijk van. Op grote doeken heeft zij dieren geschilderd met acrylverf. Schilderen is voor Wil een heerlijke manier om alles te vergeten. ‘Soms komt de hele wereld op me af, dan ga ik schilderen en kan ik alles loslaten’.

Vanaf 2012 is Wil ook gaan zeefdrukken bij Carina Hooykaas. Dit doet ze samen met een vriend, John van der Burg. John maakt de tekening en Wil maakt de zeefdruk. Zo heeft ze al meerdere mooie werkstukken gemaakt.

Haar grote wens is om met zeefdrukken kleine werkjes van dieren te maken en de opbrengst ervan voor de helft te schenken aan de dierenopvang.

Wil blijft zich ontwikkelen. Momenteel is ze bezig om mooie plekjes van Delft te schilderen. Zo bereidt ze zich voor op een volgende tentoonstelling.

Tot 20 november zijn de werkstukken van Wil te bezichtigen in de Jessehof, tijdens de openingstijden: maandag- en vrijdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur; dinsdag- en donderdag- en zaterdagmorgen van 10.00 – 13.00 uur.

Op de foto: Wil met twee van haar zeefdrukken, o.a de ‘Zwaan’ in Rotterdam, getekend door John.

Posted in Nieuws.